AnnieL

Här får ni följa mig och min sambos resa från det att vi träffades för första gången i Turkiet, förlovade oss till det att han flyttade hit till Sverige 2015. Här handlar det om allt möjligt från kulturkrockar, matlagning, resorna tillbaka till Turkiet och planer inför framtiden. helt enkelt en turkietblogg blandat med en svenskblogg.

Home sweet home

Publicerad 2014-11-30 19:13:45 i Min vardag,

Äntligen hemma efter att ha gått från jobbet nu ikväll efter att har jobbat alldeles för mycket denna veckan. Imorgon väntar en ledig dag och den ser jag fram emot något enormt. Ska ha en rejäl sovmorgon sedan ska jag ta tagi i migrationsverket hade jag tänkt. Maila dem, även om jag sagt att jag inte gillar att tjata så börja jag faktiskt bli riktigt otålig på att inte höra ett enda knyst ifrån dem om när var eller hur.
 
Kadir tycker också väntan är jobbig för vi vet verkligen ingenting mer än att han någon gång kanske ska kunna få flytta till Sverige. Men det är just det där, någon gång och kanske som är jobbigt. Det är ju inte så att det är jätte lätt att planera vår framtid när vi inte vet hur den kommer ser ut eller ens när den kommer kunna påbörjas. Vi har väntat 136 dagar på att få boka intervju nu alldeles för länge helt enkelt tycker jag....
 
 

Jul i mitt hus

Publicerad 2014-11-30 08:22:48 i Min vardag,

Äntligen är första advent här och jag har längtat efter att få ta fram mina stjärnor och julpynta lägenheten. Så tänkte visa er lite bilder hemifrån mitt. 
Det gör ont i hjärtat

Publicerad 2014-11-27 18:55:00 i Min vardag,

Idag när jag körde bil med en klient så småpratar vi lite och där i bilen slänger jag ur mig frågan "jaha och vad ska du göra i jul då?"  eftersom jag kommer jobba under julafton vill jag gärna ha lite koll. Får ett svar tillbaka i en liten sorgsen ton "jag kommer nog sitta ensam hemma i år".
 
Fy vad den var jobbig att höra, hjärtat värkte att en ung människa i 20 års åldern är lämnad ensam på självaste julafton. Det är tufft att jobba med människor i många olika lägen men jag skulle vilja säga att det är lite extra tufft att jobba med människor kring jul. För visst finns det många här i världen som är alldeles ensamma på julafton men det blir en värre känsla när jag faktiskt känner dessa människor som jag gör med mina klienter.
 
Jag kan nu inte släppa tanken på vad jag ska göra för denna klient för att julafton inte ska bli så ensam och sorgsen. Hade jag kunnat så hade jag tagit med mig klienten hem, hem till min familj, till mamma och pappas hus där hade vi kunnat fira tillsammans. Men det skulle inte vara yreksrätt någonstans även om min medmänsklighet säger att det vore bra så skulle inte chefen tycka det. Därför tänker jag att vi måste göra något trevligt under dagen, något mysigt som ändå gör att min klient känner att dagen blir meningsfull och inte bara sogsen och ensam. Frågan är bara vad jag ska hitta på?
 
 

Om

Min profilbild

Annie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela