AnnieL

Här får ni följa mig och min sambos resa från det att vi träffades för första gången i Turkiet, förlovade oss till det att han flyttade hit till Sverige 2015. Här handlar det om allt möjligt från kulturkrockar, matlagning, resorna tillbaka till Turkiet och planer inför framtiden. helt enkelt en turkietblogg blandat med en svenskblogg.

Så var vi här

Publicerad 2014-09-30 14:51:06 i Min vardag, Mitt Turkiet,

Då har vi sovit första natten hemma hos svärmor, eller jag får inte kalla detta för "Kadirs mammas hem" Kadir vill att jag ser detta som mitt hem också. Så därför har vi döpt det till mitt andra hem. 

Jag är så glad för familjens skull de flyttade till en ny lägenhet för cirka en månad sedan. Så inatt när vi kom hem hitt var de första gången både för mig och Kadir att se lägenheten. Här är verkligen underbart fint och jag bara ser lyckan stråla hos familjen att nu ha ett hem att visa upp som de faktiskt är stolta över (det var de inte över sitt förra hem).  

Tre rum, kök och två badrum ett med vanlig toalett till min stora  lycka. Ljust, fräscht och lägenheten känns modern. Här finns till min stora lycka också en stor ugn så här ska bakas massor till familjen. Plus att sängen där jag och Kadir sover är nog en av de skönaste turksängar jag sovit i. 
Vill inte springa runt och fotta massor inne just nu så jag bjuder på utsikten från en av balkongerna. 

Packat och klart

Publicerad 2014-09-29 08:56:43 i Min vardag, Mitt Turkiet,

Då har vi i stort sätt packat ner alla våra tillhörigheter och lägenhet ekar ganska så tomt här nu på morgonkvisten. På många sätt ska de bli underbart att lämna Side för lite nya äventyr. Jag har en liten hatkärlek till detta lilla turistställe som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Samtidigt är det lite sorgligt att åka, dels närma sig min hemresa till Sverige. Dels har jag nog packat ner och sagt adjö till sommaren för detta året nu. Alla mina fina sommarklänningar, shorts och annat sådant ligger i en väska som jag har tänkt att jag inte ska behöva öppna alls när vi kommer till Gaziantep. 

Men jag är redo för höst nu, vill ha höst, längtar efter höst och varmare kläder. 
Föresten va tycks om min nya resväska? Har spanat på den hela sommaren här nere och tyckt att den är så fin så när jag och Kadir nu behövde en till väska så slog jag till. Älskar att det kommer bli lätt att hitta min väska på bagagbanden hedanefter. 

Min födelsedagspresent

Publicerad 2014-09-28 20:56:12 i Min vardag, Mitt Turkiet,

Har ju helt glömt bort att visa vad jag fick av Kadir i födelsedagspresent. Ett par helt underbara örhängen i ljusblått. Har länge saknat ett par finare örhängen då jag är rätt seg på att byta utan kör med mina gamla vanliga jämt och ständigt. Men nu när jag har ett par sådana här fina ska jag skärpa mig och använda dem så lyckat jag bara kan. Om

Min profilbild

Annie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela