AnnieL

Här får ni följa mig och min sambos resa från det att vi träffades för första gången i Turkiet, förlovade oss till det att han flyttade hit till Sverige 2015. Här handlar det om allt möjligt från kulturkrockar, matlagning, resorna tillbaka till Turkiet och planer inför framtiden. helt enkelt en turkietblogg blandat med en svenskblogg.

Igen dans på rosor

Publicerad 2015-12-28 11:28:58 i Mitt Turkiet,

Vår första resa tillsammans blev inte direkt någon dans på rosor i trafik väg. 

Hela dagen började egentligen fel och vi kom sent ut från lägenheten, mycket sent för att vara exakt så när vi kom till tågstationen så hade vi endast en minut på oss att stiga på tåget alltså inte ens tid att köpa biljetter. Detta på grund av att Kadirs mage strulat under morgonen. 

Men vi går på tåget i alla fall och efter en stund kommer jag fram till hur jag kan köpa biljetter även om jag redan sitter på tåget så då kunde jag pusta ut en stund. 

Sedan kom nästa besked om att vårt tåg endast skulle gå ner till Sölvesborg för att sedan var det strömlöst en längre sträcka på banan då ett godståg tidigt imorse kört på ett träd (hur nu det gick till). I Sölvesborg skulle då finnas ersättningsbussar som skulle ta oss vidare till Häsleholm nere i Skåne för fortsatt tågresa därifrån. 

Redan där började jag ana oro, buss det bruka ta längre tid och vi kommer inte vara på flygplatsen till 10:50 som jag planerat. 

Och mycket riktigt när vi stiger av tåget i Sölvesborg finns där EN ersättningsbuss till ett mycket välfyllt tåg.  Självklart fick inte jag och Kadir plats på bussen och den enda informationen vi fick var att "det kommer fler bussar" men ingen kunde säga när. Efter att ha väntat i tio minuter på en ny buss och inget har hänt kryper paniken i mig för vi har ju trotsallt ett flyg att hinna med. Plus att det verkligen öser ner med regn så både jag och Kadir känner hur fukten börja krypa under kläderna på oss. 

Tillsist ringer jag hem och en ganska så yrvaken mamma svara i telefonen och jag  berättar om var vi är och att ja vi har panik. Därefter säger mamma att hon ska ringa tillbaka om ett par minuter och tack och lov kommer det en buss innan hon ringer tillbaka som Kadir och jag verkligen ser till att komma på. När väl mamma ringer tillbaka blir hon lättad att hon slipper ut och köra i all hast. 

Vår buss till Häsleholm går utan problem och  i Häsleholm väntar nu in tåget som ska ner mot Köpenhamn. Tack och lov kommer de tåget i tid och vi kommer ner till Köpenhamn runt 12:30 och då var det bara att kasta sig iväg till incheckningen för våra väskor. När väl det var gjort kunde vi andas ut lite. 

Nu trode vi att vi hade tid på oss för att hinna ta en fika och lulla runt lite. Men icke i säkerhetskontrollen var det hemskt mycket människor och i passkontrollen till C-gaterna var kön hemsk. Så när vi väl var igenom alla dessa köer och kommer till vår gate då har de öppnat incheckningen där. Väl igenom där kan vi sita en stund och bara ta de lungt innan det var dags att kliva på planet. 

Efter att vi väl var på första planet gick resan lättare ändan fram till svärmors lägenhet. Tack och lov för det. 

Så nu är vi här och familjen har flyttat sedan jag var här sist. Nu bor de i ett hus på 10:e våningen och utsikten är underbar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela