AnnieL

Här får ni följa mig och min sambos resa från det att vi träffades för första gången i Turkiet, förlovade oss till det att han flyttade hit till Sverige 2015. Här handlar det om allt möjligt från kulturkrockar, matlagning, resorna tillbaka till Turkiet och planer inför framtiden. helt enkelt en turkietblogg blandat med en svenskblogg.

Vilken lång dag

Publicerad 2015-11-30 21:12:00 i Min vardag, Vårt liv i Sverige,

Efter en riktigt stormig natt här i söder så vaknade jag upp tågkaos när jag skulle åka till jobbet. Även ikväll när jag skulle hem så möttes jag av inställda tåg som blivit ersatta av buss. Skönt att det finns ersättningsbussar den enda nackdelen är att det tar längre tid att kommma från A till B när man får åka buss. 
 
Väl hemma ikväll hade jag och Kadir bestämt oss för att vi skulle storhandla vilket vi tog min lillebror till hjälp med att göra då han har bil. Och vilken shopping det blev vi besökte tre olika matbutiker Lidl för deras stora  och fräscha sortement med frukt och grönt. Willys för allt vi inte hittade på Lidl och sedan en liten utländsk butik för att köpa specialprodukter som Kadir önskar.
 
Sedan åkte vi hem för att lyckas trycka in all mat i kyl och frys, jag tror vi har mat så att vi klara oss fram till jul nu om vi skulle vilja. Efter det kunde vi änligen börja laga middag och först nu strax efter 21:00 har vi fått i oss middagen och kan ta det lungt i soffan.
 
Föresten glöm inte om ni undra något eller är nyfikna på något jag eller Kadir kan svara på fråga på så ska vi svara på detta senare i veckan. 

En längtan till jul

Publicerad 2015-11-28 16:06:48 i Min vardag,

De senaste åren har jag mest tyckt att jul varit ett nödvändigt ont. Långtråkiga dagar där det inte händer så mycket. Men i år har det hänt någonting och jag längtat faktiskt till jul och jag vet att det är bara för att i år kommer jag få fira jul med min andra halva vid min sida. Jag ser fram emot att få fira Kadirs första jul.  

Kadir har denna vecka fått känna på hur det är att förbereda för advent med allt vad det innebär. Storstäda, byta gardiner sätta upp stjärnor och sätta upp utebelysning. 


Något kul

Publicerad 2015-11-27 20:42:29 i Annie svarar, Min vardag,

 
Denna frågan trillade in på bloggen här idag och jag tänkte att ni kanske är fler som är intresserade eller kanske bara nyfikna på vad Kadir egentligen tycker om Sverige. Så jag tänkte såhär kan inte ni alla galda där ute bomba bloggen här med frågor till Kadir så lovar jag att intervjua honom sen och lägga upp det här. Inga frågor är för dumma och ni kan fråga om allt, Som vilken mat han gillar bäst? Hur mycket svenska kan han nu? Vilken sida sover han på i sängen? Gillar han vädret i Sverige? Ja ni fattar så kör bara kör!

Om

Min profilbild

Annie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela