AnnieL

Här får ni följa mig och min sambos resa från det att vi träffades för första gången i Turkiet, förlovade oss till det att han flyttade hit till Sverige 2015. Här handlar det om allt möjligt från kulturkrockar, matlagning, resorna tillbaka till Turkiet och planer inför framtiden. helt enkelt en turkietblogg blandat med en svenskblogg.

Ni är helt fantastiska

Publicerad 2015-10-26 19:30:05 i Min vardag,

Tack, tack och åter tack för alla mattips som har strömat in här sedan jag frågade er vad ni bruka äta hemma. Nu ska jag bara hitta recept på en massa rätter som ni bombat mig med. Allt från kända maträtter till sådana jag inte hade en aning om att dem fans. 
 
Det är mycket roligare att laga mat på kvällarna när jag kommer hem när jag faktiskt vet vad jag ska laga. Så nu ser jag fram emot att vi här hemma ska kunna varva lite mer mellan turkiskt och svenskt. Idag har vi till exempel ätit svenskt till middag i form av ungspankaka, min sida med kalkonbacon och Kadirs sida med vit ost och gul ost. 
 
 

Tips på mat

Publicerad 2015-10-23 11:39:10 i Min vardag,

Ibland kommer jag till en stor blank vägg i min fantasibank när det gäller frågan "vad ska vi äta till middag ikväll?". Jag som oftast tycker det är roligt att laga mat och på den senaste tiden har jag också blivit mer orädd att pröva nya maträtter.
 
Fast vad ska man äta när fantasin är slut, något som passar både mig och Kadir. Just nu käns det som om vi endast lever på kyckling vilket blir rätt tråkigt i längeden. Vi hade ju matkasse ett tag men avsa oss dessa då vi under en vecka fick fyra maträtter vi inte alls gillade och då köper vi hellre mat som vi gillar för de pengarna. Så nu undra jag vad äter ni till middag hemma i veckorna?
 
Och ni som läser här och också lever med en turk, äter ni mest "svensk mat" hemma eller blir det mycket "turkisk" och vad äter ni i så fall? Så bomba mig med tips mer än gärna.
 
En av våra favoriträtter just nu. Röd linssoppa.
 

Om

Min profilbild

Annie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela