AnnieL

Här får ni följa mig och min sambos resa från det att vi träffades för första gången i Turkiet, förlovade oss till det att han flyttade hit till Sverige 2015. Här handlar det om allt möjligt från kulturkrockar, matlagning, resorna tillbaka till Turkiet och planer inför framtiden. helt enkelt en turkietblogg blandat med en svenskblogg.

Ljuva morgonrutiner

Publicerad 2015-09-30 07:00:41 i Min vardag,

Igår när jag mer eller mindre fick springa till tågstationen för att hinna med mitt tåg till jobbet. Då var jag ganska trött på mig själv. Så därför bestämde jag mig för att nu får det vara nog med allt slöande på morgonen. 

Jag är ingen direkt morgon människa, jag gillar inte att gå upp tidigt. Fast jag var så illa tvungen att ändra på mina rutiner på morgonen. 

Så idag steg jag upp tio minuter tidigare. Kan tyckas att tio minuter inte är någon märkbar skillnad men oj vad det gjorde skillnad idag. När klockan slog 06:30 och det börja bli dags att gå till stationen då var jag faktiskt klar och sprang inte runt i panik för att fixa det sista utan det var bara ta på sig jackan och traska till stationen. 


Lite som på paus

Publicerad 2015-09-26 13:24:21 i Min vardag, Vårt liv i Sverige,

Allt känns lite som på paus när Kadir inte är hemma och vi har väl varit lite på paus här hemma med. 

Eller rättare sagt vi står i startgroparna till så mycket. Vi vill flytt, det är vårt största projekt just nu. Vi söker med ljus och lyckta efter en större lägenhet här i Karlskrona men det verka just nu omöjligt. Då det är stor bostadsbrist här i stan. Finns lägenheter som ligger i prisklassen 7000 och uppåt och det tycker vi är för mycket att betala i bara hyra när vi just bu bara har min lön. 

Vilket leder in oss på nästa startgropsprojekt. Ett instegsjobb till Kadir. Han har fått börja sfi på heltid sedan någon vecka tillbaka där han går fyra dagar i vecka. Så när Kadir kommer hem igen ska vi börja jaga efter någon som kan tänka sog ta emot honom som instegare. 

När vi sedan båda har en inkomst kan vi börja planera för saker som ligger i framtiden. Sådan som kostar pengar men som är viktigt för oss så som bröllop, köpt bostad och även en större familj. 


Ännu ett år har gått

Publicerad 2015-09-22 21:27:20 i Min vardag,

Så var jag då ett år äldre igen. 26 år gammal nu och helt klart nöjd med livet. 

Har inte direkt firat min dag särskilt storslaget. Vaknade upp här hemma ensam och visste att jag hade en lång arbetsdag framför mig med massa möten. Sedan skulle jag ha åkt hem och ätit middag i min ensamhet. Det blev jag dock räddad ifrån då min fina Louise bjöd hem mig på middag hos henne och Alfred. 

Sedan hade vi en mysig kväll med massa prat om ditten och datten. Avslutar nu min dag med en bit choklad i lugn och ro på soffan. 
Har i alla fall fått en present just idag av mina kollegor. En ask lekerol! 

Om

Min profilbild

Annie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela